Willy Beudel nieuwe dirigent harmonie!

Willy Beudel

Willy Beudel is vanaf 1 september de nieuwe dirigent van de harmonie van de Koninklijke Rosendaalsche Kapel. Hij volgt Michel Jalink op, die sinds 2011 dirigent was.  De selectieprocedure voor een nieuwe dirigent begon al begin 2021 maar door de lange lockdown is pas in juli een start gemaakt met fysieke proefdirecties. In Willy Beudel heeft de KRK een goede kandidaat gevonden om ons orkest weer aan de muziek te krijgen na de corona lockdown.

Al op 7-jarige leeftijd begon Willy met musiceren bij de harmonie in Oud-Zevenaar. Na het behalen van alle HaFa diploma’s op klarinet ging hij verder met het ontdekken van andere instrumenten en met het dirigeren. Op zijn 16de stond hij al voor zijn eerste blaasorkest. Na het afronden van zijn diploma HaFaBra-directie ging hij als fulltime dirigent aan de slag. Op dit moment is hij naast de Koninklijke Rosendaalsche Kapel ook dirigent bij Seniorenorkest De Vriendenkring (Oost Veluwe en IJsselstreek) en Christelijke Muziekvereniging Crescendo in Hengelo (Gld.).

Willy begint als nieuwe dirigent van de harmonie bij de KRK na een lange periode van ‘stilte’ en dat is best een uitdaging. Het enthousiasmeren van leden om weer meer te musiceren vindt hij nu het belangrijkst. Tijdens de lockdown en de strengere maatregelen is de motivatie om thuis te oefenen afgenomen, mede door het stilleggen van gezamenlijke repetities. Hierdoor ontbrak ook het doel om ergens samen naartoe te werken, er waren immers ook geen optredens mogelijk. Maar het kan weer! Daarom is stap één die Willy zet het vuur in de muzikanten weer te laten branden.