Jubileumshow

Yamo Yamo!

Foto: Jan Jansen, foto JANAJ

Het was feest, zondag 4 november in het Posttheater! De Koninklijke Rosendaalsche Kapel vierde er haar 160-jarig jubileum met een uitverkochte show in Afrikaanse sferen. De titel van de show was Yamo Yamo, wat zoveel betekent als ‘ga door!’ en ‘we willen meer horen’. Tijdens de show kon het publiek genieten van optredens van de KRK zelf maar ook van dansers van studio 26, zang van koor Eigen Wijs en Afrikaans slagwerk, dans en zang van Jambo Afrika. Gelegenheidsband Robolton-Art was goed voor wat stevige rock tijdens het concert. Dit bonte gezelschap zorgde ervoor dat de zaal op z’n kop stond. De kreet Yamo Yamo! was veelvuldig te horen.

De Koninklijke Rosendaalsche kapel is er in geslaagd om in eigen beheer de hele show en alles eromheen vorm te geven. Zo is er een jubileumkrant uitgebracht, zijn de decorstukken voor de show door de leden zelf gemaakt en is er met vereende krachten voor gezorgd dat er ook voldoende geld was om alles te bekostigen. Na een jaar van intensieve voorbereiding, was de show een fantastisch eindresultaat van een prachtig staaltje samenwerking. Zonder de inspirerende leiding van dirigent Michel Jalink en de enthousiasmerende regie van regisseur Richard Salemink was dit niet mogelijk geweest. De Koninklijke Rosendaalsche Kapel is hen dan ook zeer dankbaar maar is zeker ook trots op zichzelf!

De reacties van het publiek na afloop van de show waren lovend. Men was verrast door wat de KRK heeft neergezet. Dat was ook precies de bedoeling; laten zien dat de kapel meer is dan hoempa- en marsmuziek. Al met al kijkt de KRK met veel voldoening terug op een geweldig jaar, waarin hard gewerkt is. Muziek brengt mensen bij elkaar, dat is ook weer gebleken tijdens de jubileumshow. Muziek; de taal van iedereen, Yamo Yamo!

Programmaboekje Jubileumshow